هر آنچه از اپل واچ سری ۱۱ میدانیم

به بهانه دهمین سالگرد اپل واچ، تصمیم داریم نگاهی بیندازیم به آنچه اپل برای مدل نسل بعدی این دستگاه که قرار است پاییز امسال عرضه شود، در نظر گرفته است. به نظر نمیرسد که اپل واچ سری ۱۱ یک دستگاه انقلابی باشد، اما اپل ممکن است ما را غافلگیر کند.
فناوری مودم جدید
در حال حاضر، اپل واچ از مودمهای سلولار اینتل استفاده میکند که به اتصال LTE محدود هستند، اما اپل قصد دارد در مدلهای آینده اپل واچ از فناوری مدیاتک استفاده کند. چیپ مودم مدیاتک از 5G RedCap پشتیبانی میکند؛ سرویسی از نسل پنجم شبکه که به طور خاص برای گجتهای پوشیدنی که به سرعتهای استاندارد ۵G نیاز ندارند، طراحی شده است. 5G RedCap میتواند اتصال 5G را به اپل واچ بیاورد که احتمالاً نسبت به گزینههای اتصال LTE موجود بهبود خواهد داشت.
بهبودهای چیپ
ممکن است امسال شاهد یک چیپ بهروز S11 برای اپل واچ باشیم که طراحی جمعوجورتر و کارآمدتری خواهد داشت. این تغییر میتواند به بهینهسازی عمر باتری و همچنین ایجاد فضای اضافی برای یک باتری بزرگتر یا قطعات دیگر منجر شود.
ویژگیهای سلامت

اپل درحال کار روی ویژگی پایش فشار خون است و این امکان وجود دارد که این قابلیت در مدلهای سال ۲۰۲۵ معرفی شود، هرچند شایعاتی درباره مشکلات توسعه آن شنیده شده که ممکن است باعث تاخیر شود. وقتی پایش فشار خون به اپل واچ بیاید، اندازهگیری دقیق فشار سیستولیک و دیاستولیک را ارائه نمیدهد؛ بلکه صرفاً به ردیابی فشار خون بالا پرداخته و در صورت تشخیص این وضعیت در طول زمان، هشداری ارائه میکند. فشار خون بالا یک مشکل جدی است که در آن فشار خون فرد به طور مداوم بالا میماند و یک عامل خطرناک برای بیماریهای قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات بدن است.
پس از دریافت هشدار فشار خون بالا، کاربر اپل واچ میتواند این اطلاعات را به یک متخصص پزشکی ارائه دهد تا آزمایشهای بیشتری انجام شود، مشابه نحوه عملکرد قابلیتهای فعلی فیبریلاسیون دهلیزی در اپل واچ. اپل در زمینه دقت و قابلیت اطمینان این ویژگی با مشکلاتی مواجه شده که ممکن است باعث تاخیر شود.
بازطراحی watchOS
watchOS 12 که قرار است در سپتامبر عرضه شود، برخی تغییرات طراحی watchOS را به اپل واچ سری ۱۱ و مدلهای فعلی اپل واچ خواهد آورد. شایعات حاکی از آن است که این نسخه شامل تغییرات طراحی مشابه visionOS خواهد بود که با تغییرات iOS 19 همخوانی دارد، اما یک بازطراحی کامل نخواهد بود. احتمالاً شاهد المانهای جدیدی در رابط کاربری خواهیم بود که از visionOS الهام گرفتهاند، با تاکید بر شفافیت، سطوح شیشهای، دکمههای گرد و افکتهای نوری ظریف.
اپل همچنین ممکن است مجموعهای از قابلیتهای جدید با قدرت هوش مصنوعی Apple Intelligence معرفی کند. این قابلیتها مستقیماً روی اپل واچ اجرا نمیشوند چون رم یا فضای ذخیرهسازی کافی ندارد، اما یک آیفون متصل به آن میتواند توان لازم برای ویژگیهای هوش مصنوعی اپل را برای این ساعت تامین کند.

پیش از عرضه اپل واچ سری ۱۰، شایعاتی وجود داشت که اپل روی نسخه ویژه سالگرد یا اپل واچ X با یک بازطراحی چشمگیر کار میکند. گفته میشد این بازطراحی شامل بدنهای نازکتر و روش جدیدی برای اتصال بندها به دستگاه با استفاده از اتصال مغناطیسی است که به معنای عدم سازگاری بندهای موجود با مدلهای جدید اپل واچ بود. با عرضه سری ۱۰، ما بدنهای نازکتر روی این گجت دیدیم اما سیستم اتصال بند جدیدی معرفی نشد. مشخص نیست این ایده به طور کامل کنار گذاشته شده یا خیر، اما برای سری ۱۱ دیگر خبری از این شایعه نیست. اپل سال گذشته دهمین سالگرد اپل واچ را به طور رسمی جشن نگرفت، بنابراین ممکن است در زمان معرفی سری ۱۱ این موضوع مطرح شود.
سلامت با قدرت هوش مصنوعی
در بهروزرسانی iOS 19، اپل ممکن است نسخهای جدید از اپلیکیشن Health معرفی کند که شامل توصیههای سلامت شخصیسازی شده برای کمک به کاربران در داشتن سبک زندگی سالمتر خواهد بود. این قابلیت طبیعتاً یک مولفه اپل واچ نیز خواهد داشت و از دادههای جمعآوری شده توسط ساعت برای ارائه راهنماییها به کاربر استفاده میکند. همچنین ممکن است ویژگیهای ردیابی غذا در آینده معرفی شود تا اپل با اپلیکیشنهایی مانند MyFitnessPal رقابت کند.
پایش اکسیژن خون
از اوایل سال ۲۰۲۴، مدلهای اپل واچ فروخته شده در ایالات متحده فاقد قابلیت پایش اکسیژن خون هستند، چون اپل مجبور شد این ویژگی را به دلیل تهدید به ممنوعیت واردات ناشی از نقض پتنت حذف کند. هیچکدام از مدلهای سری ۱۰ اپل واچ در آمریکا قابلیت پایش اکسیژن خون فعال ندارند و به نظر میرسد اپل واچ سری ۱۱ هم نخواهد داشت. تا کنون هیچ نشانهای مبنی بر بازگشت این قابلیت دیده نشده است. این شرکت توانایی فعالسازی مجدد پایش اکسیژن خون از طریق بهروزرسانی نرمافزاری را دارد چون سختافزار آن هنوز روی اپل واچ سری ۱۰ موجود است، اما تا کنون اپل نه تمایلی به مصالحه با Masimo (شرکتی که از اپل شکایت کرده) نشان داده و نه شایعاتی درباره راه حل جایگزین شنیده شده است.

اپل ممکن است در تجدید نظر دادگاه پیروز شود، مصالحه کند یا به روش جدیدی برای سنجش اکسیژن خون بدون استفاده از فناوری Masimo دست پیدا کند؛ اما اگر هیچکدام از این اتفاقات نیفتد، بازگشت این قابلیت ممکن است سالها طول بکشد. پتنتهای Masimo در سال ۲۰۲۸ منقضی میشوند، بنابراین حداقل امید به بازگشت این قابلیت وجود دارد.
قیمتگذاری
اگر تعرفههای جدیدی بر نیمههادیها اعمال شود و محصولات اپل از این تعرفهها معاف نشوند، این احتمال وجود دارد که قیمت مدلهای سری ۱۱ افزایش یابد. با این حال، فعلاً انتظار میرود قیمت پایه روی ۳۹۹ دلار باقی بماند.
بهروزرسانیهای آینده اپل واچ
اپل روی بهروزرسانیهای بسیار هیجانانگیزتری برای نسخههای آینده اپل واچ کار میکند، از جمله دوربینهای داخلی برای هوش بصری و پایش قند خون، قابلیتی که اپل سالهاست برای پیشگیری از دیابت روی آن کار میکند. اما تا دستیابی به آنها هنوز چند سال فاصله داریم.
تاریخ معرفی و عرضه اپل واچ سری ۱۱
انتظار میرود اپل واچ سری ۱۱ در سپتامبر، همزمان با معرفی مدلهای آیفون ۱۷، رونمایی شود.