تنسنت میگوید تراشه کافی برای آموزش هوش مصنوعی برای نسلها در اختیار دارد

مارتین لاو رئیس شرکت تنسنت، روز چهارشنبه در جریان یک کنفرانس با سرمایهگذاران، به پرسشی در مورد چگونگی مواجهه این شرکت با محدودیتهای تراشههای ایالات متحده پاسخ داد.
آقای لاو گفت که یک وضعیت بسیار پویا وجود دارد و تنسنت در تلاش است تا با مدیریت آن، راهکاری مناسب پیدا کند تا اطمینان حاصل شود که استراتژی هوش مصنوعی این شرکت “همچنان قابل اجرا باقی بماند.
لاو به سرمایهگذاران اطلاع داد که تنسنت قادر است بر ذخایر نسبتاً قابل توجه تراشههایی که پیش از این تهیه کرده اتکا کند. وی اظهار داشت که این تراشهها در پروژههایی مورد استفاده قرار خواهند گرفت که میتوانند بازدهی فوری برای این شرکت ایجاد کنند.
رئیس Tencent در رابطه با آموزش مدلهای زبانی بزرگ تنسنت گفت که این شرکت برای ارتقای عملکرد خود به تعداد زیادی تراشه احتیاج نخواهد داشت. وی دلیل این امر را اینگونه توضیح داد که شرکتها در حال دور شدن از قانون مقیاسپذیری هستند که مستلزم گسترش پیوسته خوشه آموزشی بود. او اضافه کرد: «اکنون مشاهده میکنیم که حتی با یک خوشه کوچکتر نیز میتوان به نتایج آموزشی بسیار مطلوبی دست یافت. همچنین، پتانسیل فراوانی در بخش پس از آموزش وجود دارد که دستیابی به آن لزوماً نیازمند خوشههای بسیار بزرگ نیست.»
آقای لاو در ادامه گفت: «بنابراین، این مسئله به ما کمک میکند تا به موجودی فعلی تراشههای پیشرفته خود نگاهی بیندازیم و بگوییم که احتمالاً تراشههای پیشرفته کافی برای ادامه آموزش مدلهایمان برای چند نسل آینده در اختیار خواهیم داشت.»

در ماه گذشته، شرکت انویدیا در یک پرونده نظارتی به اطلاع سرمایهگذاران رساند که دولت ترامپ محدودیتهای جدیدی را برای صدور مجوز صادرات تراشههای فروخته شده به چین و سایر کشورها اعمال خواهد کرد. این شرکت بزرگ تولیدکننده تراشه اعلام کرد که در سه ماهه اول سال جاری میلادی، تا سقف ۵.۵ میلیارد دلار هزینه، بابت تعهدات خرید و ذخایر تراشه H20 خود متحمل خواهد شد. انویدیا تراشه H20 را بر اساس محدودیتهای صادرات تراشه دولت بایدن طراحی کرده است.
با این وجود، تحلیلگران معتقدند که محدودیتهای جدید دولت ترامپ مانع پیشرفت چین در زمینه هوش مصنوعی نخواهد شد. تحلیلگران برنشتاین در گزارشی که بهتازگی منتشر کردند، نوشتند: «ممنوعیت H20 بیمعنی خواهد بود زیرا عملکرد آن در حال حاضر به مراتب پایینتر از جایگزینهای چینی است. این ممنوعیت، بازار هوش مصنوعی چین را به طور کامل به هواوی واگذار خواهد کرد.»